W poniedziałek w siedzibie Kuratorium Oświaty Delegatur Radom nasza koleżanka Zuzanna Grzegołowska odebrała z rąk Kurator Oświaty p. Aurelii Michałowskiej stypendium Prezesa Rady Ministrów.
Pod koniec listopada kolejny raz w naszej szkole gościł Mistrz Kuchni Kurt Scheller! Tym razem szkolił klasę pierwszą technik żywienia i usług gastronomicznych.
Święto Odzyskania Niepodległości jest jednym z najważniejszych dni dla całej społeczności szkolnej. W tym roku świętowaliśmy w szkole włączając się do akcji #SzkoładoHymnu.
Zakład Doskonalenia Zawodowego w Kielcach otrzymał dotację celową dla uczniów z Oddziału Przygotowania Wojskowego, jest ona dofinansowana ze środków Państwa reprezentowana przez Ministerstwo Obrony Narodowej. Dotacja ta przeznaczona jest na wyposażenie uczniów pierwszych klas wojskowych.
Od 5 listopada realizujemy projekt Erasmus+ w Hiszpanii. Projekt jest finansowany ze środków Unii Europejskiej. Poniżej opinie uczestników projektu: "Projekt Erasmus daje mi szansę odkrywania nowych miejsc, mogę szlifować swoje umiejętności językowe, poznawać nowych ludzi i budować przyjaźnie. Oprócz tego mam szansę rozwinąć swoje umiejętności zawodowe w dziedzinie fryzjerstwa, ponieważ odbywam staż w szkole fryzjerskiej TEVIAN" /Karina/. "Dla mnie była to pierwsza samodzielna podróż za granicę, co pozwoliło mi rozwinąć umiejętności komunikacyjne, zarządzanie czasem i adaptację do nowych sytuacji. Duże wrażenie wywarła na mnie wycieczka do Oceanarium. Cieszę się, że wybrałem Konarskiego" /Miłosz/
16 października klasy: 4 technik logistyk oraz 4 technik usług fryzjerskich i technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z opiekunami udały się na wycieczkę dydaktyczną do byłego niemieckiego nazistowskiego obozu koncentracyjnego w Auschwitz.
W dniach 9 – 13 października grupa uczniów naszego Technikum wraz z opiekunami wyjechała na wycieczkę.