Na pocztku grudnia uczniowie z klas pierwszych technik żywienia i usług gastronomicznych brali udział w warsztatach w Akademii Kurta Schellera. Wraz z p. Wioletą i p. Basią zgłębiali tajemnice kuchni.
Mistrz Kuchni p. Scheller wykonał z naszą Ekipą omlet francuski, omlet japoński oraz sos waniliowy. Mistrz zaprezentował też techniki krojenia ziemniaków. Zajęcia warsztatowe obejmowały wykonanie:
> jajko w koszulce na toście z szynką, z sosem hollandaise - w parach
> gratynowana zupa cebulowa
> risotto z szafranem i grillowanymi krewetkami, a także tarta tatin z jabłkami i gruszkami. Na zakończenie warsztatów każdy uczestnik otrzymał certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu. Była to świetna nauka przez zabawę. Warsztaty u Mistrza z pewnością będą procentować w przyszłej pracy zawodowej. To już 4 wizyta naszych gastronomów w Akademii Kurta Schellera.